Araç Anahtarları ve Kasko 

25-03-2023 04:45
Araç Anahtarları ve Kasko 

Araç Anahtarları ve Kasko 

CARVOCAL BLOG

Yayın Tarihi : 20.03.2023
 

Araç Anahtarları ve Kasko   

Bu yazımızda araç anahtarlarına değineceğiz. Araç anahtarları ile alakalı bilgilere yer vereceğiz. Araç anahtarlarının özelliklerine değineceğiz. Pilleri, devreleri, çalışma prensiplerinden bahsedeceğiz. Bununla birlikte araç anahtarınızı kaybettiğinizde kasko ile nasıl ücretsiz temin edeceğinizden bahsedeceğiz. O zaman başlayalım;

Araba anahtarı pili nasıl değiştirilir

Kaç kere pilin bittiği ve yaya kaldığımız durumda kendimizi bulduk? İki kablo, bir itme veya biraz yardımla çözülebilen gerçek bir delik. Bugün farklı bir pilden bahsediyoruz, anahtarın pili, yani uzaktan kumanda pili.

Arabanın uzaktan kumanda pilinin nerede, nasıl ve nerede değiştirileceğini bilen arabanın kilitlenmesinden nasıl kaçınılır, nasıl bir yol izleneceğini ve ne yapılması gerektiğini önce ve özellikle değiştirdikten sonra göreceğiz.

Her anahtarın bir güvenlik kodu vardır, bu, birleştirildiği belirli araca bağlı benzersiz bir uzaktan kumandadır. Bu, açıkçası başka birinin makinesini açmaktan veya kapatmaktan kaçınmak içindir (veya tam tersi). Özellikle, anahtarsız işlevli en yeni anahtar modelleri, anahtarı önemli anahtar deliğine veya kontağa sokmanıza gerek kalmadan aracı açmanıza, kilitlemenize ve çalıştırmanıza olanak tanır.

Bununla birlikte, bu teknoloji aynı zamanda riskler, özellikle de uzaktan kumandanın klonlanması ve aracı çalmak için çalışabilecek bir kopya oluşturma riski taşır. Artık normal uzaktan kumandalı tuşlarda sadece tuşa basıldığında kod iletilir, ancak anahtarsız tuşlarda her zaman aktiftir.

Bu nedenle, yanlış ellerdeki özel elektronik cihazların kodu ele geçirmesini, klonlamasını ve aracı rahatsız edilmeden götürmek için bir kopya anahtar oluşturmasını önlemek için bu anahtarların korunması gerekir. Kodu ileten manyetik dalgaları bloke eden cüzdanların bulunduğu kredi kartlarına dikkat etmeniz de biraz aynı sorundur. Anahtarsız uzaktan kumandalar için tavsiye, onları evin dış duvarlarından, belki de alüminyum folyo veya başka bir engelleyici malzeme ile kaplanmış halde tutmaktır.

Pil açısından, ara sıra olana kıyasla sürekli emisyon, pil ömrünün daha kısa olmasına neden olur, bu nedenle bu uzaktan kumandalı modeller daha erken boşalma riskini taşır.

Kasko Araç Anahtarı Kaybolursa Karşılarımı? 

Ek teminatın alınması şartıyla, Kasko sigortası ile sigortalı aracın anahtarının kaybolması veya çalınması halinde araç güvenliğinin sağlanması amacıyla yapılan kilit sisteminin değiştirilmesi, anahtarın kopyalanması veya tekrar kodlanması masrafları teminat altına alınmaktadır.

FAVORİ BLOG YAZILAR

HAKKIMIZDA

Vizyonumuz, yenilikçilik ve paylaşım ruhunu ortaya koyarak, yaptığımız işlerde ticari anlayıştan daha çok hizmet anlayışını ön planda tutmaktır.

ÜRÜNLERİMİZ İLE ALAKALI BİLGİ ALMAK İSTER MİSİNİZ?

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.