Kaza Tespit Tutanağı Nedir?

09-01-2023 01:37
Kaza Tespit Tutanağı Nedir?

Kaza Tespit Tutanağı Nedir?

CARVOCAL BLOG

Yayın Tarihi : 07.01.2023
 

Kaza Tespit Tutanağı Nedir?  

Kaza tespit tutanağı, trafik kazalarında polis tarafından ya da kaza yapan araç sahipleri tarafından düzenlenen bir belgedir. Kaza tespit tutanağı, kaza anında olay yerinde yapılan inceleme sonucu düzenlenir ve kaza nedenleri, kaza sonucu oluşan hasar ve yaralanmalar ile ilgili bilgileri içerir.

Kaza tespit tutanağı, kaza anında yapılan inceleme sonucu doldurulur ve kaza yerinde yapılan ölçümler, fotoğraflar ve diğer deliller ile birlikte hazırlanır. Kaza tespit tutanağı, kaza sonucu oluşan zararların tespiti ve kaza nedenlerinin araştırılması amacıyla kullanılır.

Kaza tespit tutanağı, kaza sonucu oluşan zararların sigorta şirketleri tarafından karşılanması için de kullanılır. Kaza tespit tutanağı, sigortalı olan araçlar için yapılan kaza hasar tespitleri sırasında da kullanılır.

Kaza Tespit Tutanağının Amacı Nedir?

Kaza tespit tutanağının amacı, kaza anında yapılan inceleme sonucu doldurularak kaza yerinde yapılan ölçümler, fotoğraflar ve diğer deliller ile birlikte hazırlanmasıdır. Kaza tespit tutanağı, kaza sonucu oluşan zararların tespiti ve kaza nedenlerinin araştırılması amacıyla kullanılır.

Trafik Kaza Tespit Tutanağı Nereye Teslim Edilir?

Trafik kaza tespit tutanağı, polis tarafından ya da kaza yapan araç sahiplerince olay yerinde düzenlenir ve kaza sonrasında kaza yerinde bulunan bir polis memuruna teslim edilir. Polis memuru, kaza tespit tutanağını olay yerinde doldurur ve kaza yerinde yapılan ölçümler, fotoğraflar ve diğer deliller ile birlikte hazırlar. Bir nüshası da sigorta şirketine gönderilir.

Eğer kaza esnasında polis yardımı gerektiyse;

Kaza tespit tutanağı, kaza sonrasında polis merkezine götürülür ve orada dosyalanır. Kaza tespit tutanağı, kaza nedenlerinin araştırılması sırasında da referans olarak kullanılır. Kaza tespit tutanağı, kaza sonucu oluşan zararların sigorta şirketleri tarafından karşılanması için de kullanılır. Kaza tespit tutanağı, kaza sonrasında polis merkezine teslim edildiği halde, kaza yerinde bulunan taraflar da tutanağın bir örneğini alabilirler. Bu sayede, kaza sonucu oluşan zararların sigorta şirketleri tarafından karşılanması için gerekli evrakların tamamının hazırlanmasında kaza tespit tutanağı referans olarak kullanılabilir.

FAVORİ BLOG YAZILAR

HAKKIMIZDA

Vizyonumuz, yenilikçilik ve paylaşım ruhunu ortaya koyarak, yaptığımız işlerde ticari anlayıştan daha çok hizmet anlayışını ön planda tutmaktır.

ÜRÜNLERİMİZ İLE ALAKALI BİLGİ ALMAK İSTER MİSİNİZ?

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.