MERCEDES BENZ RÜZGAR ÇİFTLİĞİ 

17-10-2023 12:19
MERCEDES BENZ RÜZGAR ÇİFTLİĞİ 

MERCEDES BENZ RÜZGAR ÇİFTLİĞİ   

CARVOCAL BLOG

 

MERCEDES BENZ RÜZGAR ÇİFTLİĞİ    

Mercedes-Benz yeni rüzgar çiftliği planlıyor.

Dünyanın önde gelen otomobil üreticilerinden Mercedes-Benz, sürdürülebilir enerji kullanımı konusundaki taahhütlerini bir adım daha ileriye taşıyor. Şirket, geleceğin enerji ihtiyaçlarına yenilikçi bir çözüm sunmak amacıyla büyük bir rüzgar enerjisi projesi başlatma hazırlığında.

Mercedes-Benz CEO'su, Franz von Holzhausen, yaptığı açıklamada, "Geleceğin sürdürülebilirliği için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Yenilenebilir enerji kaynaklarına olan bu yatırım, hem doğaya hem de topluma katkı sağlamak adına büyük bir adım olacak" dedi.



ELEKTRİK İHTİYACININ %20'sini KARŞILAYACAK

Yeni rüzgar çiftliği projesi, Almanya'nın kuzey sahilinde, deniz kenarında geniş bir alanı kapsayacak şekilde planlanıyor. Bu çiftlik, modern rüzgar türbinlerinin yanı sıra son teknoloji güneş panellerini de içerecek. 

Yaklaşık 20 rüzgar türbininden oluşan planlanan rüzgar çiftliği, Almanya'daki Mercedes-Benz Group AG'nin yıllık elektrik ihtiyacının yaklaşık %20'sini karşılamaya yetecek 120 megawatt'tan fazla üretim kapasitesine sahip olacak. Binlerce megavatlık enerji üretecek olan çiftlik, yüz binlerce hanenin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek kapasiteye sahip olacak.

KARBON NÖTR

Mercedes-Benz, 2039 yılına kadar tüm yeni araçların tüm yaşam döngüsü boyunca net karbon nötr olma hedefine ulaşmayı hedefliyor.Yatırımın aynı zamanda şirketin elektrikli araçlarını şebekeye entegre etme kapasitesini artıracağına dikkat çeken uzmanlar, Mercedes-Benz'in sadece otomobil endüstrisinde değil, aynı zamanda enerji sektöründe de önemli bir rol oynayacağına inanıyor.

Bu büyük adım, Mercedes-Benz'in sürdürülebilirlik ve çevre koruma konusundaki kararlılığını bir kez daha gösterirken, dünya genelinde daha temiz bir geleceğe doğru atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Otomotiv alanındaki çevreci teknoloji haberleri ve aracınız için yenilikçi multimedya ürünlerimiz hakkında daha fazla bilgi için www.carvocal.com sayfamızı inceleyebilirsiniz. 

FAVORİ BLOG YAZILAR

HAKKIMIZDA

Vizyonumuz, yenilikçilik ve paylaşım ruhunu ortaya koyarak, yaptığımız işlerde ticari anlayıştan daha çok hizmet anlayışını ön planda tutmaktır.

ÜRÜNLERİMİZ İLE ALAKALI BİLGİ ALMAK İSTER MİSİNİZ?

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.