MERCEDES-BENZ, YAPAY ZEKA İLE SÜRÜŞ DENEYİMİNİ YENİDEN TANIMLIYOR

24-10-2023 18:16
MERCEDES-BENZ, YAPAY ZEKA İLE SÜRÜŞ DENEYİMİNİ YENİDEN TANIMLIYOR

MERCEDES-BENZ, YAPAY ZEKA İLE SÜRÜŞ DENEYİMİNİ YENİDEN TANIMLIYOR   

CARVOCAL BLOG

 

MERCEDES-BENZ, YAPAY ZEKA İLE SÜRÜŞ DENEYİMİNİ YENİDEN TANIMLIYOR    

Dünyanın önde gelen otomobil üreticilerinden biri olan Mercedes-Benz, sürüş deneyimini daha akıllı, daha kişisel ve daha etkileşimli hale getirmek için yapay zeka teknolojilerine yatırım yapmaya devam ediyor.

Şirket, yeni nesil MBUX sesli asistanını geliştirmek ve mükemmelleştirmek amacıyla OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT adlı doğal dil işleme modelini kullanmaya karar verdi. Mercedes-Benz’in Ar-Ge departmanı ve OpenAI iş birliğiyle geliştirilen bu yeni teknoloji, sürücülerin araçlarıyla daha entegre bir şekilde iletişim kurmasını sağlamak için kullanıcı dostu bir sesli asistan sunacak.

MBUX sesli asistanı, artık sadece komutları anlamakla kalmayacak, aynı zamanda sürücülerle doğal bir şekilde sohbet edebilecek, karmaşık soruları anlayabilecek ve kullanıcı deneyimini sürekli olarak geliştirmek için geri bildirimleri analiz edebilecek.

Mercedes-Benz CEO'su, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları belirtti: "Gelecekteki otomobil deneyimini sürücülerimiz için daha da özel kılmak istiyoruz. Yapay zeka, bize sadece sürüş güvenliğini artırmakla kalmayacak, aynı zamanda araç içi etkileşimi de dönüştürme potansiyeli sunuyor. OpenAI'nin ChatGPT modeli, MBUX sesli asistanımızın daha zeki ve duyarlı hale gelmesine yardımcı olacak."

ChatGPT'nin özellikle doğal dil işleme yetenekleri, Mercedes-Benz'in mühendislerinin ve yazılım geliştiricilerinin sesli asistanı daha da geliştirmek için geniş bir yelpazede özelleştirmeler yapmasına olanak tanıyacak. Bu teknoloji araç içi deneyimleri kişiselleştirmek, güvenliği artırmak ve kullanıcıların taleplerini daha doğru bir şekilde anlamak için kullanılacak.

Gelişmeler hakkında daha fazla bilgi vermekten heyecan duyan Mercedes-Benz ve OpenAI, yakın gelecekte sürücülerin otomobilleriyle kurduğu etkileşimi bir üst seviyeye taşımayı hedefliyor.

Otomotiv teknolojileri ve multimedya ürünlerimizi hakkında daha fazla bilgi için www.carvocal.com sayfamızı ziyaret edebilir, 0850 303 86 86 numaralı çağrı merkezimizden bizlere ulaşabilirsiniz. 

FAVORİ BLOG YAZILAR

HAKKIMIZDA

Vizyonumuz, yenilikçilik ve paylaşım ruhunu ortaya koyarak, yaptığımız işlerde ticari anlayıştan daha çok hizmet anlayışını ön planda tutmaktır.

ÜRÜNLERİMİZ İLE ALAKALI BİLGİ ALMAK İSTER MİSİNİZ?

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.