Mobil ve Sabit Hız Kameraları

03-02-2023 09:15
Mobil ve Sabit Hız Kameraları

Mobil ve Sabit Hız Kameraları

CARVOCAL BLOG

Yayın Tarihi : 01.02.2023
 

Mobil ve Sabit Hız Kameraları  

Hız kamerası ne zaman kapanır? Geceleri nasıl çalışır? İşte tüm cevaplar.

Er ya da geç herkes evinde hız kameraları tarafından tespit edilen bir hız cezası aldı. Her gün seyahat ettiğimiz yollar, mobil veya sabit olabilen bu sistemler tarafından kontrol ediliyor. Nasıl çalıştıklarını öğrenelim.

Hız kameraları: ne oldukları ve ne için olduklarını gelin öğrenelim Tanım hız kamerası x ile, yoldan dikey olarak geçen bir çift paralel ve görünmez lazer ışınının emisyonuna ve alımına dayalı olarak bir arabanın hızını belirlemeye izin veren bir sistemi kastediyoruz.

Hız kamerası ayrıca, işlevi hız sınırını ihlal eden aracın plakasını tespit etmek olan hız dedektörünün yüksekliğine yerleştirilmiş ihlal verilerini otomatik olarak üst üste bindirmek için bir cihazla tamamlanmış bir kamera ile donatılmıştır. Hız kamerasının işlevi, sürücülerin her bir belirli yol bölümünde uygulanan sınırlara uymasını zorunlu kılmak için caydırıcı olmaktır.

Hız kamerası türleri ve nerede oldukları Polis iki tür hız kamerası kullanabilir : sabit ve mobil. İlki genellikle hem şehir içi hem de şehir dışı yollarda ve otoyollarda bulunurken, ikincisi kolluk arabalarına monte edilir ve hareket halindeyken de çalışır, böylece memurların ihlale derhal itiraz etmesi için suçluyu durdurmasına izin verir.

Sabit hızlı kamera: nasıl çalışır?

Sabit hız kamerası, tanımından da anlaşılacağı gibi, belirli yollarda sabit bir şekilde konumlandırılan ve yolun kenarına konumlandırılmış, varlığı belirli işaretlerle bildirilmesi gereken bir kutunun içine yerleştirilen bir hız algılama sistemidir. Hız sınırı aşıldığında, hız kamerası aracın plakasının fotoğrafını çeker. Flaş yardımı sayesinde gece de algılama yapabilirler.

Mobil hız kamerası: nasıl çalışır?

Mobil hız kamerası, sabit olandan farklı olarak, bir polis devriyesinin varlığı sayesinde çalışır. İki tür mobil hız kamerası vardır: Videovelox ve Telelase .

 İlki devriye arabalarına takılır ve sabit hız kamerası ile hemen hemen aynı şekilde çalışır, aracın anlık hızını algılar ve plakayı bir video desteğine kaydeder. Ancak ikincisi, kontrol noktalarında kullanılır ve geçen arabaların yönünde yüksek frekanslı bir ışın yayan bir lazer silahı aracılığıyla çalışır. İzin verilen hızı aşan bir hız tespit edilirse, ceza derhal sürücüye bildirilir.

FAVORİ BLOG YAZILAR

HAKKIMIZDA

Vizyonumuz, yenilikçilik ve paylaşım ruhunu ortaya koyarak, yaptığımız işlerde ticari anlayıştan daha çok hizmet anlayışını ön planda tutmaktır.

ÜRÜNLERİMİZ İLE ALAKALI BİLGİ ALMAK İSTER MİSİNİZ?

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.