TESLA MODEL Y, EYLÜL AYINDA AVRUPA'NIN EN ÇOK SATAN OTOMOBİLİ OLDU

26-10-2023 17:22
TESLA MODEL Y, EYLÜL AYINDA AVRUPA'NIN EN ÇOK SATAN OTOMOBİLİ OLDU

TESLA MODEL Y, EYLÜL AYINDA AVRUPA'NIN EN ÇOK SATAN OTOMOBİLİ OLDU    

CARVOCAL BLOG

 

TESLA MODEL Y, EYLÜL AYINDA AVRUPA'NIN EN ÇOK SATAN OTOMOBİLİ OLDU    

Tesla Model Y, Model S ve Model X kadar hızlı veya pistte Model 3 kadar çevik olmayabilir ancak maliyet, özellikler, performans ve teknoloji arasında iyi bir denge sunuyor. Model Y'nin bugün Tesla'nın en çok satan aracı olmasını sağlayan da bu kombinasyondur. Ve bu yılın ilk çeyreğinde Model Y aslında dünyanın en çok satan arabası oldu.

Model Y'nin ivmesi Avrupa'da hâlâ güçlü bir şekilde devam ediyor. Raporlara göre tamamen elektrikli crossover, eylül ayını elektrikli veya elektrikli olsun Avrupa'nın en çok satan aracı olarak konumlanacak. Böylece Model Y, Automotive News Europe raporuna göre dokuz ay içinde altıncı kez bu unvanı kazandı.

İlginç olan ise Model Y'nin satışlarda düşüş yaşamasına rağmen bu başarıyı elde edebilmesi. Pazar araştırma şirketi Dataforce'un ön rakamlarına göre Model Y crossover'a olan talep %8,4 düşüşle 26.370'e geriledi. Model Y'nin satışlardaki yavaşlamaya rağmen eylül ayında hala Avrupa'nın en çok satan aracı olması, bir bakıma aracın pazardaki gücünü gösteriyor.

Tesla Model Y şirketin en popüler aracı olabilir ancak şirket şöhretinin üzerinde durmuyor. Bu, kısa süre önce Tesla Model Y'ye tamamen elektrikli crossover'a yeni tekerlekler, yeni bir gösterge paneli ve ortam ışıkları getiren küçük bir güncelleme getiren Gigafactory Şanghay'da oldukça belirgin hale geldi. Ancak Tesla'nın aynı zamanda Model 3'ün Highland güncellemesinin Model Y eşdeğeri olduğu söylenen "Project Juniper"ı da geliştirdiğine dair spekülasyonlar yüksek. Önceki raporlar Project Juniper'ın gelecek yıl devreye gireceğini öne sürüyordu.

Model Y'nin popülaritesi göz önüne alındığında, aracın şu anda birden fazla ülkede üretiliyor olması sürpriz değil. Model Y bugüne kadar Fremont Fabrikası, Gigafactory Texas, Gigafactory Shanghai ve Gigafactory Berlin'de üretiliyor. Giga Beriln'in dağıtımı ve Model Y üretim rampası, şirketin aracın Avrupa'daki talebini karşılamasına yardımcı oluyor.

Otomotiv teknolojileri ve multimedya ürünlerimiz hakkında daha fazla bilgi için www.carvocal.com sayfamızı ziyaret edebilir, 0850 303 86 86 numaralı çağrı merkezimizden bizlere ulaşabilirsiniz.

FAVORİ BLOG YAZILAR

HAKKIMIZDA

Vizyonumuz, yenilikçilik ve paylaşım ruhunu ortaya koyarak, yaptığımız işlerde ticari anlayıştan daha çok hizmet anlayışını ön planda tutmaktır.

ÜRÜNLERİMİZ İLE ALAKALI BİLGİ ALMAK İSTER MİSİNİZ?

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.