HONDA SÜRÜCÜSÜZ TAKSİ HİZMETİNİ BAŞLATIYOR

25-10-2023 18:32
HONDA SÜRÜCÜSÜZ TAKSİ HİZMETİNİ BAŞLATIYOR

HONDA SÜRÜCÜSÜZ TAKSİ HİZMETİNİ BAŞLATIYOR   

CARVOCAL BLOG

 

HONDA SÜRÜCÜSÜZ TAKSİ HİZMETİNİ BAŞLATIYOR    

Japonya'nın önde gelen otomobil üreticilerinden Honda Motor, sürücüsüz taksi hizmetlerini başlatmak için Amerika'nın dev otomobil şirketi General Motors (GM) ve GM'in otonom araç teknolojisi şirketi Cruise ile bir araya geliyor. Bu üç dev isim, sürücüsüz taksi operasyonlarını Japonya'da hayata geçirmek üzere stratejik bir ortak girişim kurma konusunda anlaştı.

Ortak girişimin, düzenleyici onaylar beklenerek 2026'nın başlarında ticari operasyonların başlatılmasına hazırlanmak için 2024'ün ilk yarısında faaliyete geçmesi planlandı. Tam otomatik sürücüsüz taksi hizmeti, müşterileri belirli konumlardan almak ve varış noktalarına götürmek için GM, Cruise ve Honda tarafından geliştirilen Seviye 4 otonom akülü minibüs olan Cruise Origin'i kullanacak. Müşteriler, aramadan ödemeye kadar tüm süreç için bir akıllı telefon uygulamasını kullanacak.

Honda, bu ayın sonunda Japonya Mobilite Fuarı'nda ilk kez sergilenecek olan Cruise Origin'in, geniş bir hedef kitle yelpazesine tamamen yeni bir tür mobilite deneyimi sunacağını söyledi. Araç, sürücü koltuğu ve direksiyonu engellemeyen, altı yolcuya kadar taşıma kapasitesine sahip geniş bir kabine sahiptir. Sürücüsüz hizmet birkaç düzine araçla Tokyo'nun merkezinde başlayacak, ancak filo daha sonra yerel makamlarla koordineli olarak şehir merkezi dışında faaliyet gösteren 500 araca genişletilecek.

Honda, sürücüsüz hizmetin aynı zamanda otobüs ve tren operatörlerinin özellikle kırsal bölgelerde hizmetlerini kısmış olduğu Japonya'nın ulaştırma sektöründeki personel sıkıntısını hafifletmeye yardımcı olacağını, taksi operatörlerinin de sürücü bulmakta zorlandığını söyledi.

Otomotiv teknolojileri ve multimedya ürünlerimiz hakkında daha fazla bilgi için www.carvocal.com sayfamızı ziyaret edebilir, 0850 303 86 86 numaralı çağrı merkezimizden bizlere ulaşabilirsiniz.

FAVORİ BLOG YAZILAR

HAKKIMIZDA

Vizyonumuz, yenilikçilik ve paylaşım ruhunu ortaya koyarak, yaptığımız işlerde ticari anlayıştan daha çok hizmet anlayışını ön planda tutmaktır.

ÜRÜNLERİMİZ İLE ALAKALI BİLGİ ALMAK İSTER MİSİNİZ?

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.