İkaz Işıkları Araçta Ne Anlama Gelir ve Ne Yapılır?

01-03-2023 21:20
İkaz Işıkları Araçta Ne Anlama Gelir ve Ne Yapılır?

İkaz Işıkları Araçta Ne Anlama Gelir ve Ne Yapılır

CARVOCAL BLOG

Yayın Tarihi : 01.03.2023
 

İkaz Işıkları Araçta Ne Anlama Gelir ve Ne Yapılır  

Herkes kırmızı bir araba ışığının bir arızaya işaret ettiğini bilir, ancak hepsini doğru yorumlayabilir misiniz? İşte bu makalede Carvocal sizin için açıklanıyor!

Kendinizi tehlikeli bir durumda bulmamak veya araca zarar vermemek için, yandığında ne yapılması gerektiğini bilmek, makine uyarı ışıklarının anlamını bilmek önemlidir. Aracın durumu ve çeşitli sistemler hakkında çok fazla bilgi sağlayan gelişmiş yerleşik bilgisayarlar sayesinde otomobiller daha akıllı hale geliyor.

Yine de araba uyarı ışıkları, güvenli bir şekilde sürmek için bugün hala çok önemlidir ve basit bir arızanın binlerce avro değerinde hasara dönüşmesini önler. Bakalım makinenin ışıkları neler, çeşitli sembol ve renkler nasıl doğru yorumlanacak ve farklı alarmlara göre neler yapılacak.

Arabanın uyarı ışıklarının renklerinin anlamı

Araç uyarı lambaları, her şeyden önce, genellikle sensör tarafından algılanan arızanın farklı bir ciddiyetine karşılık gelen bir dizi renkle ayırt edilir. Uyarı ışıklarının kromatik anlamı oldukça sezgiseldir, aslında trafik ışıkları gibi diğer görsel sinyal türleri için kullanılan yaklaşımı alır.


• Yeşil uyarı lambaları: bu uyarılar alarm vermemelidir, aslında, örneğin dur ve kalk modunun devre dışı bırakılması veya araç farlarının etkinleştirilmesi gibi belirli bir işlevin etkin ve çalışır durumda olduğunu gösterirler.


• Sarı Uyarı Işıkları: Sarı bir makine uyarı ışığının yanması, düşük yakıt seviyesi veya yetersiz lastik basıncı gibi ciddi bir sorun haline gelmeden önce izlenmesi gereken yakın bir tehlikeye işaret eder.


• Turuncu ışıklar: Aracın turuncu ışığı sarı ışığa benzer bir rol oynar ve sürücüyü olası bir tehlikeye veya kontrol edilmesi gereken bir duruma karşı uyarır.


• Kırmızı ışıklar: Bunlar, motor arızası veya aşırı su sıcaklığı gibi araçla ilgili ciddi bir sorun konusunda uyardıkları için maksimum uyarı sinyalleridir.


• Beyaz ışıklar: Yeşil ışıklar gibi genel bilgi sağlamak için kullanılırlar.


• Mavi ışıklar: Bunlar yaygın değildir, ancak belirli araç sistemlerinin çalıştığını gösterirler.


Tüm uyarı ışıklarının yanması ne anlama gelir?

Anahtar kilide çevrildiğinde, kontrol ünitesi tüm araç fonksiyonlarının doğru çalıştığını doğrulamak için sensörleri kullanarak tüm uyarı ışıklarını hızlı bir şekilde kontrol eder. Birkaç saniye sonra ışıklar sönmelidir, böylece geriye sadece motoru çalıştırıp yola çıkmak kalır.

FAVORİ BLOG YAZILAR

HAKKIMIZDA

Vizyonumuz, yenilikçilik ve paylaşım ruhunu ortaya koyarak, yaptığımız işlerde ticari anlayıştan daha çok hizmet anlayışını ön planda tutmaktır.

ÜRÜNLERİMİZ İLE ALAKALI BİLGİ ALMAK İSTER MİSİNİZ?

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.