Kış Aylarında ve Karda Araç Kullanımı

20-01-2023 14:25
Kış Aylarında ve Karda Araç Kullanımı

Kış Aylarında ve Karda Araç Kullanımı

CARVOCAL BLOG

Yayın Tarihi : 20.01.2023
 

Kış Aylarında ve Karda Araç Kullanımı  

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte, kendinizi genellikle karlı asfaltla uğraşmak zorunda bulursunuz. Karda güvenli bir şekilde nasıl sürüleceğini bilmek , kritik durumlarla sorunsuz bir şekilde başa çıkmak için çok önemlidir. 

Karda sürüş: faydalı ipuçları

Karda nasıl sürüleceğini bilmek, asfaltta araba hareketlerini çok az tutuşla yönetmek için çok önemlidir. Güvenli sürüş için ana noktaların neler olduğunu görelim.  

Yavaş sür  

Kar zincirleri veya kış lastikleri kullanın 

Arabanın hareketlerini tahmin edin 

Motor frenini kullanın 

Güvenlik mesafesini artırın 

Yavaş sürün: direksiyon simidinde ani hareketlerden kaçınmak, aracın kontrolünü korumak için çok önemli olacaktır. Direksiyon simidini hafifçe döndürmek ve gaz pedalını nazikçe kullanmak, karda güvenle sürüş yapmanıza yardımcı olacaktır. 

Kar zinciri veya kış lastiği kullanın: 15 Kasım'dan itibaren arabada kar zinciri bulundurma zorunluluğu yürürlüğe giriyor. Lastik tutuşunu arttırmak ve böylece tam bir güvenlik içinde sürmek için karlı asfaltta uygulanmalıdır. 

Aracın hareketlerini önceden tahmin edin: Karlı asfalt koşullarında hızın düşürülmesi ve kuru asfalt koşullarında yapılacak olana kıyasla frenleme ve direksiyon manevralarının önceden tahmin edilmesi her zaman tavsiye edilir. 

Motor frenini kullanın: Karlı koşullarda aracın hızını azaltmak için iyi bir uygulama, motor frenini kullanarak fren yapmaktır. Yumuşak bir şekilde vites küçültmek ve frenlere dokunmamak, arabanın daha fazla yönlendirilmesini sağlayacaktır. 

Güvenlik mesafesini artırın: kötü yol tutuş koşulları göz önüne alındığında, ani frenleme durumunda öndeki araçlara çarpmamak için güvenlik mesafesini korumayı unutmamak her zaman önemli olacaktır.

Kış lastikleri ile karda nasıl sürülür?

Kar zinciri kullanmasanız da kış lastiği kullanmaya karar vermiş olsanız bile, yukarıda verilen tavsiyelerin aynısı geçerlidir. Hızı ölçülü tutmak, ani fren yapmamak, hafif gaz vererek sürüş tarzını yumuşatmak ve ayrıca direksiyonu çevirirken özellikle dikkatli olmak, aracın hareketlerini çok fazla tahmin etmek esas olacaktır. Son olarak, araçta çekiş kontrolü varsa, devre dışı bırakmak daha iyidir, ancak bunu kolaylaştırmak için sadece kalkış için.

FAVORİ BLOG YAZILAR

HAKKIMIZDA

Vizyonumuz, yenilikçilik ve paylaşım ruhunu ortaya koyarak, yaptığımız işlerde ticari anlayıştan daha çok hizmet anlayışını ön planda tutmaktır.

ÜRÜNLERİMİZ İLE ALAKALI BİLGİ ALMAK İSTER MİSİNİZ?

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.