Motor Yağını Kontrol Etme: İşte 3 Adımlık Kılavuz

05-03-2023 01:24
Motor Yağını Kontrol Etme: İşte 3 Adımlık Kılavuz

Motor Yağını Kontrol Etme: İşte 3 Adımlık Kılavuz

CARVOCAL BLOG

Yayın Tarihi : 03.03.2023
 

Motor Yağını Kontrol Etme: İşte 3 Adımlık Kılavuz  

Aracınızın bakımı, mutlak güvenlik koşullarında sürüş yapabilmek ve araç bileşenlerinin ömrünü uzatmak için temel bir işlemdir. Gerçekleştirilecek çeşitli faaliyetler arasında motor yağının kontrol edilmesi, gerçekleştirilmesi kolay ve hızlı bir işlemdir.

Motor yağı, krank mili, pistonlar ve valfler gibi tüm hareketli mekanik parçaları yağlamak, bu bileşenlerin kaymasını sağlamak ve zararlı sürtünmeyi ortadan kaldırmak için temel bir unsurdur. Motor yağı kontrolünü gerçekleştirmek için, bu işlemi motor kapalıyken yapmak gerekli olacaktır. Birkaç saniye bekleyin ve ardından arabanızın kaputunu açarak pervanenin yanında bulunan doğrulama çubuğunu bulun. Bu genellikle kırmızı bir halka ile işaretlenir. Motor yağı çubuğunu, yerleştirildiği silindirden tamamen çıkana kadar kendinize doğru çekin. Ardından, bir bezle temizleyin.

Ardından, çubuğu tekrar silindire yerleştirin ve tekrar dışarı çekin. Bu anda motor yağı seviyesi hem minimum hem de maksimum seviyelerin işaretlendiği yağ çubuğunun alt kısmında gösterilecektir.

Motor yağı maksimumun hemen altındaysa, doldurmanız gerekmez, minimum göstergeye yakınsa doldurmanız gerekir.

Bu işleme devam etmek için, üretici tarafından kullanım ve bakım kitapçığında belirtilen yağ tipini kontrol etmek ve ürün satın alındıktan sonra yağ deposu kapağını çıkarmak gerekecektir. Bir huni yerleştirin ve yağı küçük dozlarda dökün, yağlayıcı maksimum seviyeye yaklaşana kadar yağ çubuğu kullanarak ulaşılan seviyeyi kontrol edin.

Motor yağı kontrolü, aracınızın motoruna zarar vermemek için düzenli aralıklarla, genellikle ayda bir kez yapılması gereken bir işlemdir.

Motor yağı katkı maddesi

Motoru daha fazla korumak istiyorsanız, amacı viskoziteyi artırmak ve yağlama özelliklerini uzatmak olan bir motor yağı katkı maddesi de kullanabilirsiniz.

Motor yağı katkısı sayesinde mekanik aksamların yağlanmasında iyileşme, daha az oksitlenme, sürtünme ve aşınmada azalma sağlanabilecektir.

Motor yağı katkı maddesi her yağ değişiminde etikette belirtilen bilgilere uyularak kullanılmalıdır. Motor yağı aspiratörü

Uzman bir servise gitmek zorunda kalmadan tamamen bağımsız bir şekilde yağ değişimine devam etmek isteyen herkes, bu işlemi motor yağı aspiratörünü kullanarak gerçekleştirebilir.

Bu cihaz, pnömatik çalışma ile yağ geri kazanımı için çeşitli sondalar, kullanılmış yağın tamamının geri kazanımı için vakum ölçer, basınç göstergesi ve işlem sırasında çıkabilecek yağ parçalarının geri kazanımı için cihaz üzerine monte edilmiş tanktan oluşmaktadır.

Motor yağı aspiratörünün avantajı, aracı lifte kaldırmadan yağı değiştirebilmektir.

Ürünle birlikte verilen problar sayesinde yağ, karterin çıkarılmasına gerek kalmadan doğrudan karterden çıkarılır, böylece hasar görme ve yağın yere dökülme riski ortadan kalkar.

Devre bastırıldıktan sonra, hava giriş valfini kapatmak ve basınçlı hava bağlantısını kesmek önemlidir. Bunun yapılmaması hem aracı hem de sizi kirletebilecek yağ buharının devridaimine neden olur.

FAVORİ BLOG YAZILAR

HAKKIMIZDA

Vizyonumuz, yenilikçilik ve paylaşım ruhunu ortaya koyarak, yaptığımız işlerde ticari anlayıştan daha çok hizmet anlayışını ön planda tutmaktır.

ÜRÜNLERİMİZ İLE ALAKALI BİLGİ ALMAK İSTER MİSİNİZ?

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.